Cado MotusAlpha Aerospeed ice speed skating helm

Bestel
  • Beschrijving

De Cado Motus helm

De KNSB heeft het gebruik van een helm verplicht gesteld voor marathonschaatsers. Schaatshelmen werden al steeds meer gebruikt in het schaatsen, op de Weissensee en in de mass-start bijvoorbeeld, maar zal door deze reglementswijziging gemeengoed worden in het schaatsen.

CadoMotus, volgt deze ontwikkeling al enkele jaren. Hierdoor hebben zij voor komende winter de allereerste schaatshelm in de collectie. De Cado Motus helm is met succes getest door een groep marathonschaatsers, uit zowel de A-, B- als damescategorie. Onder andere Bart Mol, Fabio Francolini, Remco Schouten, Mariska Huisman, Francesca Lollobrigida en Lisa van der Geest droegen de helm vorige winter al.

De Cado Motus helm is een officieel goedgekeurde helm door de ISU. Volgens de regels moet de helm de vorm van het hoofd volgen en er mogen geen uitsteeksels aan de helm zitten. Tevens moet aan een voor shorttrack-helmen opgestelde impact-test voldaan worden. Vrijwel alle fietshelmen zijn daarmee ongeschikt voor het marathonschaatsen, waaronder ook de meeste helmen die reeds op de ijsbaan gebruikt werden het afgelopen seizoen.

De Cado Motus helm is speciaal voor het marathonschaatsen ontwikkeld:
De helm is ventilerend, zonder dat er onveilige ventilatiegaten in de helm zitten. De helm is daarmee dus ook uitstekend geschikt voor shorttrack.

De gaten kunnen afgedicht worden met een aero shield, onder andere voor extreem koude omstandigheden.
De achterkant van de Marchese helm is zo aangepast dat hij goed op het hoofd blijft zitten in de specifieke schaatshouding.

De helm is er in één maat M/L (54 tot 61cm) en één kleur: glans zwart